शीतला माता जी की चालीसा लिरिक्स Shitala Mata Chalisa Lyrics


Shitala Mata Chalisa Lyrics


शीतला माता जी की चालीसा लिरिक्स

Shri Shitala Mata Chalisa Lyrics in Hindi

॥ दोहा॥

जय जय माता शीतला ,तुमहिं धरै जो ध्यान।
होय विमल शीतल हृदय,विकसै बुद्धी बल ज्ञान।
घट -घट वासी शीतला ,शीतल प्रभा तुम्हार।
शीतल छइयां में झुलई, मइयां पलना डार।

॥ चौपाई ॥

जय-जय- जय श्री शीतला भवानी। जय जग जननि सकल गुणखानी।
गृह -गृह शक्ति तुम्हारी राजित। पूरण शरदचंद्र समसाजित।

Chalisa Sangrah
Chalisa Sangrah

विस्फोटक से जलत शरीरा, शीतल करत हरत सब पीड़ा।
मात शीतला तव शुभनामा। सबके गाढे आवहिं कामा।

शोकहरी शंकरी भवानी। बाल-प्राणक्षरी सुख दानी।
शुचि मार्जनी कलश करराजै। मस्तक तेज सूर्य समराजै।

चौसठ योगिन संग में गावैं । वीणा ताल मृदंग बजावै।
नृत्य नाथ भैरौं दिखलावैं। सहज शेष शिव पार ना पावैं।

धन्य धन्य धात्री महारानी। सुरनर मुनि तब सुयश बखानी।
ज्वाला रूप महा बलकारी। दैत्य एक विस्फोटक भारी।

घर घर प्रविशत कोई न रक्षत। रोग रूप धरी बालक भक्षत।
हाहाकार मच्यो जगभारी। सक्यो न जब संकट टारी।

तब मैंय्या धरि अद्भुत रूपा। कर में लिये मार्जनी सूपा।
विस्फोटकहिं पकड़ि कर लीन्हो। मूसल प्रमाण बहुविधि कीन्हो।

बहुत प्रकार वह विनती कीन्हा। मैय्या नहीं भल मैं कछु कीन्हा।
अबनहिं मातु काहुगृह जइहौं। जहँ अपवित्र वही घर रहि हो।

भभकत तन शीतल भय जइहौं । विस्फोटक भय घोर नसइहौं ।
श्री शीतलहिं भजे कल्याना। वचन सत्य भाषे भगवाना।

शीतला माता की आरती

विस्फोटक भय जिहि गृह भाई। भजै देवि कहँ यही उपाई।
कलश शीतलाका सजवावै। द्विज से विधीवत पाठ करावै।

तुम्हीं शीतला, जगकी माता। तुम्हीं पिता जग की सुखदाता।
तुम्हीं जगद्धात्री सुखसेवी। नमो नमामी शीतले देवी।

नमो सुखकरनी दु:खहरणी। नमो- नमो जगतारणि धरणी।
नमो नमो त्रलोक्य वंदिनी । दुखदारिद्रक निकंदिनी।

श्री शीतला , शेढ़ला, महला। रुणलीहृणनी मातृ मंदला।
हो तुम दिगम्बर तनुधारी। शोभित पंचनाम असवारी।

रासभ, खर , बैसाख सुनंदन। गर्दभ दुर्वाकंद निकंदन।
सुमिरत संग शीतला माई, जाही सकल सुख दूर पराई।

गलका, गलगन्डादि जुहोई। मंत्र न औषधि कोई।
एक मातु जी का आराधन।और नहिं कोई है साधन।

निश्चय मातु शरण जो आवै। निर्भय मन इच्छित फल पावै।
कोढी,

निर्मल काया धारै। अंधा, दृग निज दृष्टि निहारै।
बंध्या नारी पुत्र को पावै। जन्म दरिद्र धनी होइ जावै।

मातु शीतला के गुण गावत। लखा मूक को छंद बनावत।
यामे कोई करै जनि शंका। जग मे मैया का ही डंका।

भगत ‘कमल’ प्रभुदासा। तट प्रयाग से पूरब पासा।
ग्राम तिवारी पूर मम बासा। ककरा गंगा तट दुर्वासा ।

अब विलंब मैं तोहि पुकारत। मातृ कृपा कौ बाट निहारत।
पड़ा द्वार सब आस लगाई। अब सुधि लेत शीतला माई।

॥ दोहा ॥

यह चालीसा शीतला पाठ करे जो कोय।
सपनें दुख व्यापे नही नित सब मंगल होय।

बुझे सहस्र विक्रमी शुक्ल भाल भल किंतू।
जग जननी का ये चरित रचित भक्ति रस बिंतू।

॥ इति श्री शीतला चालीसा ॥



Shri Shitala Mata Chalisa Lyrics in English

॥ Doha ॥

Jai-Jai Mata Shitala,Tumahin Dharai Jo Dhyana।
Hoya Vimal Shital Hridaya,Vikasai Buddhi Balagyana॥

॥ Chaupai ॥

Jai-Jai-Jai Shitala Bhawani।Jai Jaga Janani Sakala Gunakhani॥
Griha-Griha Shakti Tumhari Rajita।Purana Sharadachandra Samasajita॥

Hindi Katha Bhajan Youtube
Hindi Katha Bhajan Youtube

Visphotaka Se Jalata Sharira।Shital Karata Harata Saba Pira॥
Matu Shitala Tava Shubhanama।Sabake Gadhen Avahin Kama॥

Shokahari Shankari Bhawani।Bala-Pranarakshi Sukha Dani॥
Shuchi Marjani Kalasha Kararajai।Mastaka Teja Surya Samarajai॥

Chausatha Yogina Sanga Me Gavain।Vina Tala Mridanga Bajavai॥
Nritya Natha Bhairo Dikharavain।Sahaja Shesha Shiva Para Na Pavain॥

Dhanya-Dhanya Dhatri Maharani।Suranara Muni Taba Suyasha Bakhani॥
Jwala Rupa Maha Balakari।Daitya Eka Visphotaka Bhari॥

Ghar-Ghar Pravishata Koi Na Rakshata।Roga Rupa Dhari Balaka Bhakshata॥
Hahakara Machyo Jagabhari।Sakyo Na Jaba Sankata Tari॥

Taba Maiya Dhari Adbhuta Rupa।Karamen Liye Marjani Supa॥
Visphotakahin Pakadin Kar Linhyo।Musala Prahara Bahuvidhi Kinhyo॥

Bahuta Prakara Vaha Vinati Kinha।Maiya Nahin Bhala Main Kachhu Chinha॥
Abanahin Matu, Kahugriha Jaihaun।Jahan Apavitra Sakala Dukha Harihaun॥

Bhabhakata Tana, Shital Hvai Jaihain।Visphotaka Bhayaghora Nasaihain॥
Shri Shitalahin Bhaje Kalyana।Vachana Satya Bhashe Bhagawana॥

Visphotaka Bhaya Jihi Griha Bhai।Bhajai Devi Kahan Yahi Upai॥
Kalasha Shitala Ka Sajavavai।Dwija Se Vidhiwata Patha Karavai॥

Tumhin Shitala, Jaga Ki Mata।Tumhin Pita Jaga Ki Sukhadata॥

Tumhin Jagaddhatri Sukhasevi।Namo Namami Shitale Devi॥
Namo Sukkhakarani Dukhaharani।Namo-Namo Jagatarani Tarani॥

Namo-Namo Trailokya Vandini।Dukhadaridradika Kandini॥
Shri Shitala, Shedhala, Mahala।Runalihyunani Matu Mandala॥

श्री राधा चालीसा लिरिक्स

Ho Tuma Digambara Tanudhari।Shobhita Panchanama Asawari॥
Rasabha, Khara Baishakha Sunandana।Gardabha Durvakanda Nikandana॥

Sumirata Sanga Shitala Mai।Jahi Sakala Dukha Dura Parai॥
Galaka, Galagandadi Juhoi।Takara Mantra Na Aushadhi Koi॥

Eka Matu Ji Ka Aradhana।Aura Nahin Koi Hai Sadhana॥
Nishchaya Matu Sharana Jo Avai।Nirbhaya Man Ichchhita Phala Pavai॥

Kodhi, Nirmala Kaya Dharai।Andha, Driga-Nija Drishti Niharai॥
Vandhya Nari Putra Ko Pavai।Janma Daridra Dhani Hoi Javai॥

Matu Shitala Ke Guna Gavata।Lakha Muka Ko Chhanda Banawata॥
Yame Koi Karai Jani Shanka।Jaga Me Maiya Ka Hi Danka॥

Bhanata Ramasundara Prabhudasa।Tat Prayaga Se Puraba Pasa॥
Puri Tiwari Mora Nivasa।Kakara Ganga Tat Durvasa॥

Aba Vilamba Main Tohi Pukarata।Matu Kripa Kau Bata Niharata॥
Pada Kshara Tava Asa Lagai।Raksha Karahu Shitala Mai॥

॥ Doha ॥

Ghat-Ghat Vasi Shitala,Shital Prabha Tumhara।
Shital Chhaiyan Me Jhulai,Maiya Palana Dara॥


हम उम्मीद करते हैं की आपको यह चालीसा ‘शीतला माता जी की चालीसा लिरिक्स Shitala Mata Chalisa Lyrics ‘ पसंद आया होगा। इस प्रकार के चालीसा संग्रह पढ़ने और सुनने के लिए पधारे। इस चालीसा के बारे में आपके क्या विचार हैं हमें कमेंट करके जरूर बताये।

आध्यात्मिक प्रसंग, लिरिक्स भजन, लिरिक्स आरतिया, व्रत और त्योहारों की कथाएँ, भगवान की स्तुति, लिरिक्स स्त्रोतम, पौराणिक कथाएँ, लोक कथाएँ आदि पढ़ने और सुनने के लिए HindiKathaBhajan.com पर जरूर पधारे। धन्यवाद

Leave a Comment